Gençlerin umutlarına kol kanat germek için çalışıyoruz
Soyer EGİAD’ın “Gelecek İçin Sürdürülebilirlik Zirvesi”ne katıldı: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, EGİAD tarafından düzenlenen “Gelecek İçin Sürdürülebilirlik Zirvesi”ne katıldı.
Soyer EGİAD’ın “Gelecek İçin Sürdürülebilirlik Zirvesi”ne katıldı:
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, EGİAD tarafından düzenlenen “Gelecek İçin Sürdürülebilirlik Zirvesi”ne katıldı. Başkan Tunç Soyer, “Bu zirveyle gençlerimizin bu ülkeden umudunu kesmemesi ve umutlarına kol kanat germek için bir adım öne çıkıyoruz. Geleceğin Türkiye'sini inşa etmek için elimizi taşın altına koymak mecburiyetindeyiz” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Genç İş İnsanları (EGİAD) tarafından düzenlenen “Gelecek İçin Sürdürülebilirlik Zirvesi”ne katıldı. İzQ İnovasyon Merkezi'nde yapılan zirvenin açılış töreninde EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Federasyonu (BASİFED) Başkanı Mehmet Ali Kasalı, İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ömer Gökhan Tuncer, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, iş insanları ve girişimciler de yer aldı.
Soyer: “Ne gerekiyorsa yapmak zorundayız”
Zirvenin açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, göreve geldiği günden bu yana, sürdürülebilir bir kent politikasını temel aldıklarını söyledi. Bunun için gıda ve suya erişim, toplu ulaşım, yoksullukla mücadele, afetler karşısında dirençli kent yaratma çalışmalarına önem verdiklerinin altını çizen Soyer, “Bizim için sürdürülebilirlik demek ahde ve geleceğe vefa demek. 8500 yıllık mirası pırıl pırıl gençlerimize aktarabilmek ve İzmir’de değişimle uyumlu bir yaşam tesis etmek için çalışıyoruz. Bu döngünün uyum içerisinde devam edebilmesi için ne gerekiyorsa yapmak zorundayız” dedi.
Bu bir iyilik hareketi
Eylül 2021’de İzmir’de Kültür Zirvesi düzenlediklerini ve sürdürülebilirlikten çok daha kapsayıcı bir kavram olarak döngüsel kültürü ortaya koyduklarını hatırlatan Başkan Tunç Soyer, İzmir'i doğasıyla uyumlu, birlikteliğin uyumundan beslenen, geçmişle uyumun temelleri üzerinde yükselen ve değişimle uyum içinde yaşamaya odaklanmış bir döngüsel kültür coğrafyası haline getirmek istediklerini söyledi. Başkan Soyer, “Tüm kalbimle inanıyorum ki Ege Genç İş İnsanları Derneği’nin düzenlediği 'sürdürülebilirlik' ve 'gelecek' konularına odaklanan bu buluşma, bir iyilik hareketi. Bu zirveyle, gençlerimizin bu ülkeden umudunu kesmemesi ve umutlarına kol kanat germek için bir adım öne çıkıyoruz. Geleceğin Türkiye'sini inşa etmek için elimizi taşın altına koymak mecbur iyetindeyiz. Eminim ki yaptığımız ve yapacağımız işler, kentimiz, ülkemiz ve dünyamızın geleceğini belirleyecek kilometre taşları olacak. Bu yolda aklını ve vicdanını ortaya koyan herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.
Özgener: “Ana yoldan sapmadan yaptığımız çalışmalarda büyük yol aldık”
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, oda, borsa, birlik, yerel yönetimler, hükümet ve sivil toplum örgütleri ile sürdürülebilir projeler üretmek üzere yoğunlaştıklarına dikkat çekti. Özgener, “İşbirliği içinde yürüttüğümüz tüm projelerde, üyelerin ticaret hacimlerini geliştirip, kentimiz ekonomisini büyütürken yeşil ekonomi prensiplerine sadık kalıyor, süreçlerimize en son teknolojik gelişmeleri adapte ederek verimliliği artırıyor ve yenilenebilir enerji kullanımını yaygınlaştırmaya özen gösteriyoruz” diye konuştu.
Yelkenbiçer: “Her şey hayatımızla ne yapmak istediğimize bağlı”
Zirve’nin ev sahibi EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, “Artık daha hızlı şekilde daha fazla kitlelere ulaşmak zorundayız ama sürat yaparken dengeyi bozmamak için de dikkatli olmalıyız. İşte bu da sürdürülebilirlik ile mümkündür” dedi. Üyelerine ve paydaşlarına bir amaç sunmayan kuruluşların ayakta kalamayacağını belirten Yelkenbiçer, “Bir fabrikanın üretim yapabilmek için nasıl makinelere ihtiyacı varsa, kuruluşlarımızın da sürdürülebilir olmak için kalplerimize, yüreklerimize ihtiyacı var. Sürdürülebilirlik tam bu noktada başlıyor çünkü her şey hayatımızla ne yapmak istediğimize bağlı” ifadelerini kullandı.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı